Pagina's

donderdag 8 september 2011

Verveel je je?

Leuke dingen die je kunt doen als je je verveelt of als je gewoon een spel moet doen met een groep.

1. Blind tekenen.
Iedereen doet zijn ogen dicht en heeft een pen of potlood en een vel papier. De persoon voorin de klas (of wat je maar wilt) vertelt wat iedereen moet tekenen, bijvoorbeeld een boom rechts, een huis links een vliegtuig in de lucht, dat kun je zelf nog bedenken. Aan het einde mag iedereen zijn ogen weer opendoen en bekijken hoe goed hij/zij is in blind tekenen.

2. Wie o Wie?
Iedereen schrijft op een blaadje 3 kenmerken over zichzelf. Alle blaadjes gaan in een bak en daarna mag iedereen er weer een blaadje uithalen. Iedereen moet raden bij wie het blaadje met kenmerken hoort dat hij/zij uit de bak heeft gehaald. Je kunt ook meer kenmerken opschrijven.

3. Het letterspel.
Je maakt 2 groepen met een x-aantal mensen, in ieder geval evenveel mensen als dat lukt. Iemand schrijft op het bord of een papier de letters die worden genoemd, de twee groepen staan beide in een lange rij en de eerste persoon noemt een letter en de volgende de tweede letter enzovoort, je kijkt welke groep het langste (Wel bestaande) woord kan maken. Dit is eigenlijk gestolen van ik hou van holland.

Dit zijn 3 spellen die er zijn bedacht tijdens een van onze lessen op school. We moesten een spel bedenken dat we konden doen in 10 minuten met de klas. Nummertje 1 en 3 hebben we gedaan en nummertje 2 heeft mijn groepje bedacht.

5 opmerkingen:

  1. Als ik in de organisatie van het familieweekend zat zouden we er vast iets van kunnen doen ;).

    Achja, dat spel van IHVH is erg leuk. En zij hebben die spellen volgens mij ook niet allemaal zelf bedacht xD

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, dat blind tekenen lijkt me heel grappig om te doen :P

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat een leuke dingen! Ik ga dat blind teken echt eens doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Blind tekenen deden wij altijd in een tussenuur. : ) Leuke ideeën!

    BeantwoordenVerwijderen