Pagina's

woensdag 28 september 2011

Het oude vrouwtje

Het oude vrouwtje liep de deur uit achter haar rollator en draaide de deur op slot. Ze zette haar tasje op de rollator en liep de straat uit, sloeg de hoek om en liep verder over de stoep. Ze was onderweg naar de supermarkt, ze moest nog twee straten oversteken voor ze er zou zijn. De eerste straat was druk, er stond een vrachtauto in de bocht. Het vrouwtje stak langzaam over en liep voor de vrachtauto langs. Bij de volgende oversteek stond veel werkverkeer, er werd een nieuwe winkel gebouwd tegenover de supermarkt. Ze liep voor de supermarkt langs tot ze bij de ingang was. Daar liep ze naar binnen en ze zocht alle boodschappen die ze nodig had: melk, brood, kaas, boter, vis, aardappels, groenten, kruiden, thee, suiker, frisdrank, chips en dropjes.
De kleinkinderen zouden in het weekend komen en daarom moest ze voor lekkere dingen zorgen. Vandaar de chips, dropjes en frisdrank. Haar dochter zou een weekendje weggaan met haar man en de kinderen zouden dus naar oma gaan. Ze kwamen wel vaker logeren als Esther weg wilde, dan bracht ze de kinderen op vrijdagmiddag en haalde ze weer op zondag.
Het oude vrouwtje liep naar de kassa en zette alles op de lopende band, betaalde en deed alles in het mandje van haar rollator. Ze liep de winkel uit en liep terug naar huis. Thuisgekomen deed ze de deur open voor de zwarte kat die op de stoep zat te wachten. Ze liep zelf ook naar binnen en deed de deur weer dicht, zette alle boodschappen in de kast of koelkast en ging in de stoel in de huiskamer zitten. De zwarte kat sprong bij haar op schoot en de vrouw aaide de kat. 'De kinderen komen weer dit weekend.' zei het vrouwtje tegen de kat. De kat spinde.

De volgende middag belde Esther aan. De deur werd niet open gedaan. Ze stond op de stoep met haar man, de kinderen en twee tassen. Lindsay, haar dochter keek door het raam naar binnen, maar kon niks zien want de vitrages zaten dicht. Haar man zocht in zijn zak en vond de sleutel van haar moeders huis. Hij deed de deur open en ze liepen naar binnen. 'Hallo oma!' riep Bart, de zoon van Esther. Esther bleef in de deuropening staan en schrok ergens van. Haar man keek langs haar naar binnen en legde een arm om haar schouders heen...

Wordt misschien vervolgd.

5 opmerkingen:

  1. Goed geschreven! Wel één opmerking: getallen onder de twintig, geloof ik, moet je uitschrijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oehhh ik ben benieuwd. Ik voel hem al aankomen... Spannend verhaal!

    Wel een tip: let op spelling en controleer voordat je iets post je tekst. Sommige dingen zijn namelijk onnodig fout. Soms een spatie op een verkeerde plek en wat woorden verdraaid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ben benieuwd naar het volgende stuk :)

    BeantwoordenVerwijderen